De Vlaamse Zorgverzekering


Op deze website van het Vlaams Agentschap Zorg & Gezondheid vind je alle informatie terug ivm de Vlaamse Zorgverzekering,  zowel wat de verplichte aansluiting en jaarlijkse bijdrage betreft als over de tegemoetkoming die je kan krijgen wanneer je zwaar zorgbehoevend wordt en de voorwaarden daartoe.

Omdat er vaak verwarring ontstaat omwille van de door elkaar lopende benamingen in de volksmond, waarbij er vaak gesproken wordt over de mantelzorgpremie wanneer het eigenlijk gaat om een tegemoetkoming van de Vlaamse Zorgverzekering of vice versa, vind je hier een heldere uitleg over het verschil tussen de tegemoetkoming van de Vlaamse Zorgverzekering (zorgkas) en de ‘mantelzorgpremies’ die sommige provincies en gemeenten uitkeren. Twee dingen die absoluut niét met elkaar verward mogen worden.

Onder het tabblad ‘Procedures’ – ‘Aanvraag tegemoetkoming zorgverzekering’ vind je overigens de hele procedure tot het aanvragen van deze tegemoetkoming, beschreven vanuit mijn eigen ervaring en dus ook aangevuld met wat achtergrondinformatie en eigen appreciatie.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s