Aan alles komt een einde…


Toen ik acht jaar geleden begon te schrijven aan deze blog, was dat vanuit een heel grote gedrevenheid om zoveel mogelijk mensen op een zo eenvoudig mogelijke manier de weg te wijzen in de vaak ontoegankelijke wereld van de tegemoetkomingen en voorzieningen voor de ouderen (met of zonder dementie) en de mensen met een beperking.

Ik heb in eerste instantie mijn eigen ervaringen neergeschreven en gaandeweg mijn blog uitgebreid met het uitschrijven van allerlei procedures ivm het aanvragen van de meest courante tegemoetkomingen. Ook wat de ‘voorlopige bewindvoering’ betreft, had ik zoveel watertjes doorzwommen dat ik heel wat belangrijke informatie en wetgeving daarrond kon delen.

Inmiddels moet ik echter vaststellen dat al die procedures en dergelijke die ik uitschreef, ondertussen bijna allemaal achterhaald zijn. Op zich niet altijd zo’n slechte zaak, denk ik dan… want sommige regelgevingen zijn inderdaad verbeterd, vereenvoudigd of minstens iets toegankelijker geworden. Andere zijn gewoon veranderd. Maar dat maakt dus dat de informatie die ik hier bood – want inmiddels heb ik al een aantal pagina’s echt verwijderd – niet meer up-to-date was. En niets zo vervelend dan iets opzoeken op het internet en dan moeten vaststellen dat de informatie niet (meer) correct is.

Eventjes heb ik getwijfeld om deze volledige site dan maar te sluiten… maar het verhaal dat ik neerschreef, met al zijn emoties en ervaringen, inzichten en stille reflecties blijkt voor veel mensen nog steeds een bron van (h)erkenning te zijn. En dus blijft mijn blog bestaan… maar ga hier niet meer op zoek naar actuele reglementering en wegwijzers in de wereld van de tegemoetkomingen. De dingen die nog steeds actueel en interessant zijn, blijven bestaan. De rest is verwijderd… onder het motto ‘beter geen informatie dan verkeerde informatie’. Bovendien ben ik er ook van overtuigd dat heel veel mensen de weg inmiddels gevonden hebben naar de sociale dienst van hun mutualiteit… en dat is precies hét aanspreekpunt voor al jullie vragen.

En zo neem ik toch een beetje afscheid van jullie allemaal. Mijn blog blijft dan wel bestaan, maar de taak die ik mezelf acht jaar geleden stelde, zit er nu echt wel op. Ik heb gedaan wat ik kon… en naar mijn gevoel is er in die acht jaar ook heel wat bewogen in de goede richting en zijn er echt wel heel wat meer mensen die de weg vinden naar datgene waarop ze absoluut recht hebben. Het is dan ook met een warm en ook dankbaar gevoel dat ik deze laatste zinnen typ. Bedankt lieve lezers!

Lieve groet

Martine

Over Martine Vangaver

ben passioneel bezig met het ijveren voor meer toegankelijkheid van de sociale voorzieningen voor de meest zorgbehoevenden in onze maatschappij en schrijf daarover op https://martinevangaver.wordpress.com/ Verder ben ik als voorzitster van Ziekenzorg CM Leefdaal (vanaf 24 september Samana) even passioneel bezig met de verjonging en vernieuwing van onze plaatselijke werking
Dit bericht werd geplaatst in Wegwijzer. Bookmark de permalink .

4 reacties op Aan alles komt een einde…

 1. marleen zegt:

  En dat was het dan. Dank je wel Martine voor al de keren dat ik bij je terecht kon. Nu werk je van binnen uit en ook dat werk is heel waardevol. Na bijna zeven jaar alleen zijn, gaat het leven hier zijn gangetje. Gewoon worden zal ik het wel nooit. Het verdriet zal er altijd blijven bestaan. Het gemis went evenmin. Zijn laatste woorden indachtig:”Je kan het alleen.” doen we dapper verder. Wij zullen doorgaan, met vallen en weer opstaan, we zullen doorgaan… Lieve en dankbare groet,
  Marleen

  Liked by 1 persoon

 2. granny zegt:

  Enorm veel van opgestoken, waarvoor mijn dank!

  Liked by 1 persoon

 3. J.P. zegt:

  Chapeau Martine. Bijzonder knap gedaan, dit blog. En een waardig slotwoord van reflectie. Ik denk dat je heel wat mensen moed en wijsheid hebt gegeven. En het inzicht dat burgers zélf tot grootse dingen in staat zijn, onafhankelijk van instituten die zichzelf belangrijker hebben gemaakt dan het doel waarvoor ze werden opgericht. Dank komt je toe..!

  Liked by 1 persoon

 4. Marie-Jeanne Van de Voorde zegt:

  Hartelijk dank, Martine, dat je dit Blog met ieder die het wou/kon gebruiken, wou delen. Ook ik heb al aan je deur geklopt, en, niet tevergeefs.
  Bedankt voor al je hulp die je geboden hebt.
  Marie-Jeanne

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s